Kidnap

Thriller, Boekerij, verwacht voorjaar 2023.

‘Juf Thera?’ De woorden kwamen moeizaam uit haar mond. Sharon probeerde na te denken. Wat was er aan de hand? Waarom viel iedereen in slaap? Waarom voelde ze zelf ineens ook de onweerstaanbare neiging haar ogen te sluiten? ‘Juf Theh…’ De naam van de juf eindigde in een zucht.
‘Rust maar lekker uit, kinderen,’ klonk de stem van de juf zachtjes. ‘We hebben een lange rit voor de boeg.’ Ze draaide rechtsaf de grote weg op, naar Amsterdam, en dat was toch nog steeds de verkeerde richting?
Sharon haalde diep adem om te protesteren, maar de ademteug werd een gaap. Opeens leek protesteren veel te veel moeite. Haar armen werden zwaar en ze kon haar ogen niet meer scherpstellen op de anderen. Juf Thera was een vaag silhouet tegen het overweldigende daglicht.
Niet in slaap vallen, dacht Sharon. Niet in slaap…

Het lijkt een dag als alle andere: zes paar ouders zetten hun kind af op school en gaan aan het werk. Wat ze niet weten, is dat hun kinderen die middag allemaal spoorloos zullen verdwijnen. De ouders ontvangen allemaal hetzelfde losgeldverzoek: ze moeten een bedrag overmaken. Na elke betaling wordt er een kind vrijgelaten, maar nooit het kind van de betaler. Als de politie wordt ingeschakeld, of een betaling uitblijft, zien de ouders hun kind nooit meer terug.

Detective Roelant Onderwater heeft het criminele circuit voorgoed vaarwel gezegd. Vanaf nu neemt hij alleen nog koosjere zaken aan, zo heeft hij zijn partner Zorah beloofd. Maar dat voornemen blijkt lastiger vol te houden dan verwacht. Als hij een telefoontje ontvangt van Ko, een drugshandelaar bij wie Roelant in het krijt staat, kan hij onmogelijk nee zeggen. Ko’s dochter is ontvoerd en blijkbaar zijn de levens van nog vijf andere kinderen in gevaar. Roelant bijt zich vast in de zaak, maar besluit Zorah buiten schot te houden. Hij realiseert zich niet wat hij daarmee in gang zet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.