Klaverblad

Thriller, Boekerij, verwacht februari 2021 (krijg een seintje als Klaverblad uitkomt)

‘Liefje,’ zegt ze, heel zachtjes, zo zachtjes dat het fluisteren heet. Ze doet haar ogen even stijf dicht. ‘Nu moet je héél goed verstoppertje spelen. Je moet hier stil blijven zitten en helemaal niks zeggen.’

Zorah was vijf toen haar vader haar moeder doodsloeg met een bijl. Zijzelf ontkwam, verstopt achter de bank. Vijfentwintig jaar later is Zorah een succesvolle consultant die op het punt staat de deal van haar leven te sluiten. Tot ze een anoniem sms’je krijgt met een afbeelding van een bloederige bijl. Wat heeft het bericht te betekenen? Wie weet er van Zorahs verleden af? En is de timing van het bericht toevallig, of zijn Zorahs privéleven en carrière onlosmakelijk met elkaar verbonden? Om haar vele vragen te beantwoorden, neemt ze privédetective Roelant in de hand. De twee vallen al snel voor elkaar, maar is Roelant wel wie hij beweert te zijn, of brengt hij Zorah alleen maar verder in gevaar?

Floris Kleijne liet zich voor Klaverblad inspireren door de Klimopzaak, de grootste vastgoedfraudezaak in de Nederlandse geschiedenis. Met rake zinnen, niet-aflatende spanning en zijn eigen achtergrond in de corporate consultancy, vertelt Kleijne het angstaanjagende verhaal van een sector die tot alles in staat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.