Naarder Kunnen Ze Het Niet Maken

Al jaren en jaren schrijft de Belastingdienst elke maand zonder mankeren de Motorrijtuigenbelasting voor ons automobiel af. Al jaren en jaren doen ze dat van dezelfde bankrekening.

Al jaren en jaren, zo zou ik uit deze gegevens concluderen, weet de Belastingdienst mijn bankrekeningnummer voor de MRB.

Kennelijk niet. Want vandaag vond ik op de deurmat de–met uitsterven bedreigde–blauwe envelop, met daarin niet geheel verrassend een schrijven van de Belastingdienst. De eerste zin in de brief meldde me dat de Belastingdienst van zins was om MRB aan mij terug te geven*. Da’s natuurlijk altijd goed. De tweede zin luidde verrassend genoeg:

Wij willen dit aan u overmaken, maar wij hebben geen rekeningnummer van u.

Huh? Wie heeft er dán uit naam van–en ik heb voor de zekerheid direct de naam van de ontvanger gecontroleerd op Mijn ING–de Belastingdienst al die jaren geld van mijn rekening afgeschreven? In opperste verwarring besloot ik om mijn mouwen op te stropen en de bierkaai uit te dagen, hiertoe aangemoedigd door deze tekst onderin de brief:

Meer informatie
Hebt u nog vragen? Bel de Belastingtelefoon, bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur.

Het was donderdagavond, vóór acht uur. Ik belde de Belastingtelefoon.

… voor overige vragen, toets 3.

Ik toetste 3.

… voor vragen over de Motorrijtuigenbelasting, toets 2.

Ik toetste 2.

Voor vragen over de Motorrijtuigenbelasting kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van acht uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags.

Maar wacht! Stond de bereikbaarheid tot 20.00 niet in een brief van en vooral over de Motorrijtuigenbelasting??

Teruggave. Naarder kunnen ze ‘t niet maken, wel moeilijker.


* Vanwege de aanschaf van een nieuwe auto na het overlijden van onze vorige. We waren zo onhandig om dat niet op een kwartaaleinde te doen, waardoor de verrekening van terug te ontvangen en bij te betalen bedragen een onnavolgbare administratieve rondedans is geworden.