Vier en vijf sterren voor ‘Kleinste kwaad’!

De inkt is nog maar net droog in Kleinste kwaad of de hartverwarmende reacties stromen al binnen. Ook Vrouwenthrillers.nl en Thrillers and more hebben zich in de strijd gemengd. Ik word bijna verlegen van alle lof en enthousiasme! Hieronder een bloemlezing van citaten uit de recensies en reacties…

Wat vind jij?

 Vanaf de eerste pagina is het moeilijk om het boek aan de kant te leggen. De schrijfstijl van Floris Kleijne leest heerlijk, is erg beeldend en to the point.

Karin Bisschops
Een heerlijke constante onderhuidse spanning en het leest als een trein. Waanzinnig!!!
Yvette - yVETTE boeken

Het blijft tot op het zenuwslopende einde spanned door de filmische scènewisselingen tussen de verontruste ouders, de angstige kinderen en de mensen die hen proberen op te sporen. Met enorme vaart en gevoel voor humor geschreven.

Floris Kleijne won niet voor niets in 2021 de Schaduwprijs voor Klaverblad. Ook hier weer weet hij grote problemen en complexe situaties als het ware te aarden door heel gewone-mensendingen.

Een fantastisch nieuw spannend boek!

De spanning blijft doorheen het hele verhaal perfect gedoseerd en zorgt ervoor dat het leest als een trein. Absoluut een aanrader!

Zorah en Roelant zijn echt tot leven gekomen in Kleinste kwaad; een waardige opvolger van Klaverblad.

Antoinette

Spannend, met een zakelijk tintje en toch heel persoonlijk. Interessant en uniek. Dat smaakt naar meer!

Selina Jansen

… Dan komt het avontuur goed op stoom en wordt je van de ene verhaallijn in de andere geslingerd.

Floris Kleijne weet het zeer beeldend over te brengen. Je voelt mee met de kinderen en met de ouders, en het verdriet en machteloosheid voel je tijdens het lezen. De spanning is in het gehele verhaal aanwezig en nam naar het einde toe alleen maar toe. Een zeer goed verhaal; de angsten als je kind ontvoerd is en je niet weet waar hij of zij is, wordt zeer goed verwerkt.

 

Brenda

Prijswinnend debuut van Floris Kleijne krijgt met thriller over ontvoerde scholieren een waardige opvolger

Monique de Heer

Het is nu iets over half 2 en ik heb het boek uit. Kleinste kwaad. WAUW. Een goed boek, een heeeel goed boek, een fantastisch boek. Een aanrader voor iedereen. Echt… iedereeen!

Annet Hofhuis

Dammmm wat een goed boek weer..

Yvette Schuler

Een spannende detective: Vlot, vaardig en toegankelijk geschreven

NBD Biblion

Goed geschreven, spannend en met een bevredigend slot zorgt deze tweede thriller van Floris Kleijne voor een geslaagde leeservaring.

Greet Braem

Kleinste kwaad van Floris Kleijne is een toppertje. Een realistisch verhaal dat je van het begin tot het eind in spanning houdt.

Voor mij is Kleijne een van de betere Nederlandstalige thrillerschrijvers en ik denk dat deze serie zich ook uitermate goed leent voor een omzetting naar een televisieserie. Ik zou hem zeker gaan kijken.

Veronique Wilbrink

Een goed verhaal, lekker spannend en vlot. Een thriller voor een breed publiek!

Boekhandel Panningen

 Prachtige plot… no-nonsense en met veel kennis van zaken… hoofdpersonen van vlees en bloed.

Jos van Cann

Je wordt volledig in het verhaal meegezogen, het verhaal is spannend van begin tot eind.

Een thriller die je van de eerste bladzijde bij de lurven grijpt: ingenieus, goed geschreven en ontiegelijk spannend.

Floris Kleijne heeft met Kleinste kwaad laten zien dat hij zich mag scharen bij de beste Nederlandse thrillerschrijvers. Het is een thriller die vanaf het eerste moment de lezer bij de lurven pakt en niet meer loslaat.

 

Karin Bisschops

 Geloofwaardige personages… méésterlijke plotwendingen… fraai uitgewerkte ontknoping… HOERA!

Gouden Strop-winnaar Bernice Berkleef

Spannende en onverwachte plotwendingen met aandacht voor menselijke relaties maken van Floris Kleijne zijn tweede thriller zéér interessant leesvoer!