Een Droom Werd Werkelijkheid: Mijn Uitgever Heeft Mijn Thriller Gekocht

Zelfs de titel van dit blogbericht is een droom die werkelijkheid wordt: de woorden “mijn uitgever” kunnen gebruiken. Maar dit is meer dan dat.

Ik droom ervan om gepubliceerd auteur te zijn sinds ik voor het eerst begreep dat zoiets bestaat, dus zeker 40 jaar. Ik heb bijna twee decennia naar het realiseren van die droom toegewerkt. Ik heb zeventien jaar geleden mijn eerste korte verhaal verkocht, en nader nu de 35 gepubliceerde verhalen.

Minder dan vijf jaar geleden besloot ik om me aan het schrijven van een boek te wagen. Tweeëneenhalf jaar geleden rondde ik mijn eerste thriller af, met werktitel “Klaverblad”.

En vrijwel volledig volgens plan, en ruim voor mijn vijftigste verjaardag, heb ik vandaag een publicatiecontract afgesloten met Meulenhoff Boekerij, een van de grootste uitgeefhuizen van Nederland; uitgever De Boekerij zal “Klaverblad” publiceren.

Als alles volgens plan verloopt, ligt het boek deze herfst in de boekwinkels.

Mijn redacteur Roselinde Bouman, ikzelf, en mijn agent Maarten Boers meteen na het tekenen.